Combipro® voor preventief bestrijden Legionella en Biofilm

Laura Schotte Nationaal

Resultaat van samenwerking tussen Holland Water en HG Ulfima

Combipro® voor preventief bestrijdenvan Legionella en biofilm

Samenwerking tussen Holland Water uit Driebergen en HG Ulfima uit het Limburgse Hegelsom (onderdeel van de Hotraco Groep) heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Combipro®, een nieuw systeem voor de bestrijding van Legionella en biofilm. Met dit systeem kan nu ook preventief Legionella worden aangepakt. De koper- en zilverionisatie systemen die tot nu toe beschikbaar waren, mochten alleen worden toegepast bij prioritaire instellingen en dan uitsluitend als er al sprake was van een Legionellaprobleem.

Holland Water is al vele jaren, ook internationaal, koploper in Legionellabestrijding met zijn zelf ontwikkelde Bifipro® koper- en zilverionisatiesysteem. HG Ulfima is de ontwikkelaar van een hoogwaardig Ultra Filtratie systeem. Het beste van deze twee bijzondere producten verenigt zich nu in de Combipro®. Dat betekent niet alleen dat het systeem altijd mag worden ingezet (preventief dan wel curatief), maar dat ook direct kan worden bespaard op energie en water.

Daarnaast biedt de Combipro® als groot voordeel, dat het systeem met enkele simpele handelingen kan worden ingezet als koper- en zilverionisatie systeem, zodra zich hardnekkige problemen voordoen met Legionella en/of biofilm. De Combipro® kan volledig online worden gevolgd en zo nodig bijgestuurd, waarbij voor de gebruiker de meest essentiële data online is in te zien.

 

Voor het volledige persbericht verwijzen wij u naar het PDF bestand onderaan dit nieuwsbericht.