Wat betekenen de warmterecords van 2019 voor de veiligheid van koeltorenwater?

Laura Schotte Nieuwsbericht

De meteorologische herfst is per 1 september 2019 officieel van start; een goede tijd om terug te blikken op een van de heetste zomers ooit gemeten.

Deze zomer heeft de 2019-warmterecord metingen van ons ‘koude kikkerlandje’ tot maar liefst 12 metingen gebracht, met zelfs de warmste 25 augustus ooit (sinds 1901) gemeten. Deze enorme hitte gaat uiteraard gepaard met airconditioning installaties die overuren draaien. Deze overuren worden gefaciliteerd door de zogeheten (natte) koeltoren; onderdeel van de interne klimaatbeheersing.

Als deze koeltorens onvoldoende worden beheerd en onderhouden stijgen niet alleen de temperaturen in Nederland, maar ook de Legionellabesmettingen. In 2018 waren er 14 warmterecord metingen en 561 Legionellabesmettingen. Dit grote aantal Legionellabesmettingen werd ook als record ervaren in 2018; de tendens valt niet meer te ontkennen.

Toch is er een oplossing: behandeling van het koelwater middels het Bifipro® Cool systeem van Holland Water. RTL Z lichtte deze veilige en effectieve manier van koeltorenwaterbehandeling toe in hun programma, De Barometer.

Bekijk het fragment met Holland Water Directeur, Peter van der Linde, hieronder. Voor meer informatie over het principe van de Bifipro® Cool verwijzen wij u graag naar de pagina Koelwater of neem hier contact op met Holland Water voor vrijblijvend advies.