Holland Water Veilig Water

Laura Schotte Nationaal

Voor een grote zorginstelling in het Westen van het land plaatste Holland Water recentelijk een Bifipro® X.

De locatie betreft een uitgestrekt terrein waar verstandelijk en meervoudig gehandicapten zijn gehuisvest. Men werd regelmatig geconfronteerd met normoverschrijdingen. Om hier voor eens en voor altijd van af te raken maar ook om significant op energie en water te kunnen besparen werd een Bifipro® (koper- en zilverionisatie) systeem van Holland Water geïnstalleerd.

De zeer professionele opdrachtgever ging niet over een nacht ijs. Behalve dat C-mark (www.c-mark.nl) als adviespartner werd ingeschakeld werd technisch dienstverlener Kuijpers (www.kuijpers.nl) door de eindgebruiker ingeschakeld om de voorbereidingen te treffen en de bypass te installeren. In samenwerking met C-Mark en Kuijpers, vestiging Utrecht, werd door Holland Water een gedegen plan van aanpak opgesteld. De juiste afstemming tussen de verschillende partijen was essentieel om dit complexe project goed te laten verlopen.

Alle werkzaamheden verliepen exact volgens plan en de complete installatie kon volgens schema worden opgeleverd. Ook hier heeft de eindgebruiker de zekerheid dat zij nu snel van haar zorgen over normoverschrijdingen af zal zijn. Dat als klap op de vuurpijl dan ook nog fors op energie en water kan worden bespaart is mooi meegenomen (brief Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

 

grote-systeem_westen-van-nl

De bypass werd door Kuijpers in rood koper uitgevoerd en voorzien van de juiste kranen met terugslagbeveiliging. Holland Water plaatste een Bifipro® X systeem met bijbehorende elektronica kast.