Holland Water plaatst Bifipro® in modern ziekenhuis

Laura Schotte Nationaal

Voor een groot modern ziekenhuis plaatste Holland Water recentelijk een Bifipro® XVI. Afgelopen week werd de Bifipro® in bedrijf gesteld.

De locatie betreft een relatief nieuw ziekenhuis. In het oude ziekenhuis was al jarenlang een Bifipro® systeem operationeel. Dit verving zo’n 4 jaar geleden een systeem van een andere aanbieder van koper- en zilverionisatie systemen. Nu het nieuwe ziekenhuis, ondanks een Ultra Filtratie systeem, ook met (lichte) normoverschrijdingen werd geconfronteerd twijfelde men geen moment om ook hier het Bifipro® systeem aan te schaffen.

Tijdens een spoedberaad, dat was geïnitieerd door het ziekenhuis, kwamen alle betrokken partijen samen. Samen met de installateur Unica (www.unica.nl) en het, in opdracht van het ziekenhuis betrokken adviesbureau Xigna (www.xigna.nl) werd een plan van aanpak gemaakt en werd tot in detail de planning opgesteld. Haast was immers geboden en er mocht niets aan het toeval worden overgelaten. Twee deskundige projectleiders van het ziekenhuis zorgden ervoor dat iedereen zich aan de afspraken hield.

De komende periode zullen er frequent monsters worden genomen om de normoverschrijding te monitoren. Als alles volgens plan verloopt zullen deze snel tot het verleden behoren. Uiteraard heeft het ziekenhuis maatregelen genomen om de patiënten en het personeel in de tussentijd geen risico’s te laten lopen. Holland Water zal met haar uitgebreide monitoringsprogramma Bifipro.com alles nauwkeurig monitoren. Daarnaast zal zij regelmatig de door haar ontwikkelde Silco Sensor* inzetten om op tappunt niveau de waardes te meten. Zeker in de beginfase is het van essentieel belang dat de koper- en zilverionen zich goed door de waterleidinginstallatie verspreiden. Door dit ter plaatse te meten kunnen direct adviezen aan de eindgebruiker worden gegeven.

* Een door Holland Water ontwikkelde sensor om zeer nauwkeurig en ter plaatse de koper- en zilverconcentraties te kunnen meten.