Holland Water en Trace2O tekenen productieovereenkomst rondom unieke sensor

Laura Schotte Persbericht

Amsterdam, 5 november 2019

Productie van nieuwe sensor leidt tot baanbrekende nieuwe technologie

Leider in het aanbieden van waterveiligheidsoplossingen, Holland Water, heeft het exclusieve contract voor de productie van haar Silco® Sensor toegekend aan Trace2O, een grootfabrikant van hightech monitoringsystemen. James Gardiner van Holland Water en Algemeen Directeur van Trace2O, Geoff Douglas, hebben op de eerste dag van Aquatech Amsterdam 2019 de productieovereenkomst getekend.

De Silco® Sensor complementeert het Bifipro® systeem van Holland Water doordat deze de steeds wisselende concentraties van aanwezige koper- en zilverionen in recirculerende watersystemen zoals koeltorens en opslagtanks meet.

Het Bifipro® systeem, gebaseerd op de technologie van koper- en zilverionisatie, is de meest effectieve en betrouwbare methode om de ontwikkeling van biofilm en schadelijke bacteriën zoals Legionella tegen te gaan in het drinkwater van ziekenhuizen, zorginstellingen, appartementencomplexen, hotels, schepen en vliegvelden, en is momenteel geïnstalleerd bij ruim 700 locaties in Europa en het Midden-Oosten.

De concentraties van koper- en zilverionen in het recirculerende water van koeltorens en opslagtanks, in tegenstelling tot drinkwater, zijn onderhevig aan constante veranderingen. Deze fluctuaties vragen om voortdurende monitoring van de concentraties en aansluitend, regelmatige kalibratie van de dosering van de koper- en zilverionen door het Bifipro® systeem. De Silco® Sensor verstrekt deze essentiële monitoring en maakt hiermee de Bifipro® een uitstekende oplossing voor waterveiligheid voor koeltorens en opslagtanks.

Algemeen Directeur van Holland Water, Leo de Zeeuw, reageert: “We hebben de uitgekiende Silco® Sensor ontwikkeld om de exacte dosering dat het Bifipro® systeem vrijgeeft aan het water van koeltorens en opslagtanks te monitoren. De sensor was de laatste link in onze totaaloplossing en wij zijn blij om koper- en zilverionisatie als het meest effectieve, kostenefficiënte en milieuvriendelijke alternatief aan te bieden voor de beheersing van biofilm en Legionella in koeltorensystemen.”

Hij voegt daaraan toe: “Wij zijn verheugd dat Trace2O namens ons de Silco® Sensor gaat produceren. Zij zijn voorlopers op hun vakgebied en streven naar dezelfde kwaliteitsstandaarden als Holland Water.”

Algemeen Directeur van Trace2O, Geoff Douglas, zegt: “Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde technologische oplossingen voor de monitoring van bodem- en waterkwaliteit en de mogelijkheid om de innovatieve Silco® Sensor te produceren geeft ons nog meer vakbekwaamheid. Wij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen dat Holland Water in Trace2O heeft.”

James Gardiner (Holland Water) en Geoff Douglas (Trace2O) tekenen de productieovereenkomst op het Holland Paviljoen op de Aquatech Amsterdam 2019.

#Einde persbericht

Download het persbericht hier.

Bekijk de publicaties in het Vakblad Legionella en het Water Forum.

__________________________________________________________________________________________

Voor nadere informatie:

Holland Water BV                                                                                  

Driebergen, The Netherlands                                                              

Leo de Zeeuw                                                                                           

Algemeen Directeur                                                                                

+31 (0) 6 200 071 90                                                                              

leodezeeuw@hollandwater.com                                                

Trace2O Ltd

Berkshire, United Kingdom

Geoff Douglas

Algemeen Directeur

+44 (0) 7799 143593

geoff.douglas@trace2o.com