Holland Water kennispartner van TVVL

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

Holland Water, gespecialiseerd in legionellabestrijding, wordt kennispartner van TVVL. Dat kondigde John Lens , directeur van TVVL, op het eerste congres van TVVL in 2018 aan. Naast Holland Water zijn ook Bosch, Remeha en Carrier toegetreden als kennispartner. 

De TVVL is actief op zoek gegaan naar partijen die op het gebied van waterveiligheid een zinvolle bijdrage kunnen leveren in de toekomst. Al snel kwam men bij Holland Water uit. Holland Water is marktleider op het gebied van waterbehandeling middels koper- en zilverionisatie. Naast het voorkomen van Legionella kan, dankzij de apparatuur van Holland Water, enorm worden bespaard op water- en energieverbruik. Holland Water was de eerste partij in Nederland die van het Ministerie goedkeuring kreeg om haar opdrachtgevers te adviseren om de warmwatertemperatuur te verlagen.

Ook in België wordt het systeem van Holland Water juist om deze reden veelvuldig ingezet.

Holland Water hoopt haar ervaring van de afgelopen 15 jaar op het gebied van Legionella en het besparen van water en energie met de TVVL leden en kennispartners te kunnen delen en, waar mogelijk, met hun samen te werken.

Peace of mind voor OPZ Geel

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

Psychiatrische zorginstelling OPZ in Geel (België) is, blijkens bijgaande referentiebrief, erg blij met de Bifipro® installaties die daar medio 2015 zijn geplaatst. Het zeer uitgebreide complex heeft drie separate wateraansluitingen en deze werden alle drie voorzien van een Bifipro® installatie. In de vele verschillende gebouwen werd al snel geen Legionella meer gemeten.

Financieel en Technisch directeur Jan van Reusel zegt in zijn brief onder andere: ‘Uw doel is niet het verkopen van het systeem op zich maar het oplossen van het probleem staat bovenaan’. Dit is inderdaad waar het Holland Water Team voor staat.

Download hier de referentiebrief.

 

Holiday Inn Express blij met Holland Water

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

Nadat Holland Water binnen één jaar tijd drie Bifipro® systemen mocht plaatsen bij de Vincent Hotel Groep, waar de Holiday Inn Express Hotels onder vallen, mochten wij deze prachtige referentiebrief ontvangen. Naast het elimineren van de Legionella bleek ook het kunnen reduceren van de warmwatertemperatuur en het spoelen een enorme pre.

Download hier de referentiebrief.

Bifipro® zorgt voor significante energie en waterbesparing

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

NIEUWSBERICHT

Driebergen, 27 november 2017

 

Bifipro® zorgt voor significante energie en waterbesparing

Al  begin 2014 kreeg Holland Water toestemming van het Ministerie van I&M (nu I&W) om haar opdrachtgevers die een Bifipro® systeem operationeel en dankzij dit systeem al een jaar lang geen Legionella problemen meer kennen, te mogen adviseren om de warmwatertemperatuur significant te reduceren en het spoelen te verminderen. Steeds meer opdrachtgevers van Holland Water maken gebruik van deze interessante mogelijkheden om hiermee versneld de MVO doelstellingen te halen.

Meer en meer realiseren gebouweigenaren en/of exploitanten zich dat de inzet van de Bifipro® niet alleen de zorg en de risico’s van Legionella besmettingen wegneemt maar ook dat hiermee een flinke bijdrage kan worden geleverd aan het besparen van energie en water.

Het prestigieuze Sheraton Hotel Schiphol bijvoorbeeld bespaart op jaarbasis hierdoor circa 25.000,00 Euro. Het Belgische ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke reductie op haar energieverbruik gerealiseerd waarvan bijna 20%  is bereikt door de inzet van de Bifipro®. In België is de aandacht voor het besparen van energie en water zo mogelijk nog groter dan in Nederland en wordt alleen om deze redenen gekozen voor het uiterst effectieve systeem van Holland Water.

Holland Water, marktleider en expert op het gebied van koper- en zilverionisatie,  ziet het als haar plicht om een flinke bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. De niet onaanzienlijke besparingen op het water- en energieverbruik maken het inzetten van het Bifipro® systeem ook om economische redenen snel zeer aantrekkelijk. Dat Holland Water nu al 3 jaar exclusief dit aanvullende duurzaamheidsvoordeel aan haar klanten kan bieden bevestigt haar rol als koploper in de koper- en zilverionisatie markt.

Bifipro® systeem bij Az Damiaan, Oostende

 

Download hier het persbericht in PDF.

Holland Water sluit distributieovereenkomst in Midden-Oosten

Janine de Ruiter Internationaal

PERSBERICHT                                         

Driebergen, 23 oktober 2017

Culligan Middle East FZE nieuwe partner in regio Verenigde Arabische Emiraten
Holland Water sluit distributieovereenkomst in Midden-Oosten

Holland Water uit Driebergen, marktleider op het gebied van Legionellabestrijding, heeft vandaag (23 oktober) een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Culligan Middle East FZE, specialist in waterbehandelingsapparatuur in de VAE-regio. De ondertekening vond plaats in Dubai, waar Holland Water aanwezig is in het Holland Paviljoen op de Wetex-beurs. Door het sluiten van de overeenkomst is Culligan nu de vertegenwoordiger van Holland Water in de regio.

Dat het bedrijf op de beurs is vertegenwoordigd, vloeit direct voort uit het winnen van de Oranje Handels Missie Fonds prijs 2016. Ook in Dubai wordt Holland Water actief ondersteund door het Nederlandse consulaat en de ambassade. Vertegenwoordigers van het Oranje Handels Missie Fonds zijn eveneens aanwezig.

Holland Water is inmiddels actief in een aantal Europese landen, maar de VAE is de eerste stap buiten de EU. Voor Holland Water als marktleider op het gebied van koper- en zilverionisatie biedt de markt er veel kansen. De klimatologische omstandigheden in de regio vergroten het risico op Legionellabesmetting. Daarnaast is er door de snelle economische ontwikkelingen veel behoefte aan waterbehandelingsapparatuur in het algemeen en Legionella-bestrijdingstechnieken in het bijzonder. Het verzilveren van de kansen op de VAE-markt vereist wel een gedegen aanpak, concludeerde Holland Water na zorgvuldig onderzoek.

“In de gesprekken met mogelijke partners kwamen we met Culligan, de toonaangevende leverancier van waterbehandelingsapparatuur in de VAE-regio, al snel op dezelfde golflengte”, zegt Leo de Zeeuw, algemeen directeur van Holland Water. “Ook zij zochten naar stabiliteit en continuïteit omdat alleen op die basis een duurzaam samenwerkingsverband kan worden opgebouwd. Het heeft zeker meegespeeld dat we zelf ook helder waren in onze aanpak van de markt en het maakte verder een verschil dat Culligan overtuigd was van ons kwaliteitsniveau en ons innovatief vermogen.”

Culligan heeft in het verleden ervaringen opgedaan met concurrerende koper- en zilverionisatiesystemen uit zowel Nederland, Engeland als USA/Canada. “Onze nieuwe partner is nu ook tot de conclusie gekomen dat ons Bifipro®-product kwalitatief gezien wel het neusje van de zalm is”, aldus De Zeeuw. Culligan bedient vanuit haar regionaal hoofdkantoor in Dubai de GCC regio (VAE, Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman en Saudi) en heeft ruim 300 medewerkers.

De Zeeuw: “Dat Culligan een bewuste keuze heeft gemaakt voor Holland Water, betekent veel voor ons. We nemen deze samenwerking dan ook zeer serieus. Vorige maand zijn we hier in Dubai gezamenlijk opgetrokken tijdens de FMExpo en ook in de toekomst zullen we onze krachten bundelen om het kwaliteitsstempel van onze techniek in de markt verankerd te krijgen”, benadrukt de directeur van Holland Water.

De eerste resultaten van de samenwerking met Culligan zijn er al. Holland Water en Culligan ervaren een versnelling in de groei van het aantal geplaatste installaties, vooral bij prestigieuze klanten. “Maar een uitdaging is wel dat deze markt nog niet altijd onderkent wat de kwaliteits- en performanceparameters zijn om goed en structureel technieken van Legionellabeheersing in te zetten”, merkt De Zeeuw op. “Ook in dat kader is de samenwerking met Culligan zo waardevol, omdat we gezamenlijk wél de impact kunnen maken richting beleidsmakers en andere stakeholders om ook dat besef op een hoger niveau te krijgen”, aldus de algemeen directeur van Holland Water. “We zitten hier nadrukkelijk niet voor de korte termijn en de vooruitzichten voor de langere termijn zijn veelbelovend.”
__________________________________________________________________________________________

Voor nadere informatie: Holland Water, Leo de Zeeuw, 0343 475 090 / 06 200 071 90 of leodezeeuw@hollandwater.com. Foto: De ondertekening in Dubai: (vlnr) Leo de Zeeuw (Holland Water), Simon Boyd (Culligan Middle East), Peter van der Linde (Holland Water), H.E. Saeed Al Tayer (Dubai Electricity & Water Authority), consul-generaal Hans Sandee.

 

Download hier het persbericht in PDF.

 

Publicaties:

Vakblad Legionella

Uneto-VNI

Netherlands Wordwide

Leo de Zeeuw, Holland Water #gezichtvandeheuvelrug

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

gemeente Utrechtse Heuvelrug

Als onderdeel van het Programma Economische Ontwikkeling is de Gemeente Utrechtse Heuvelrug gestart met ‘Het gezicht van de Heuvelrug’. Ondernemers vertellen hun verhaal.

Deze week stellen wij ondernemer Leo de Zeeuw aan u voor. Leo (50 jr) is directeur en oprichter van Holland Water uit Driebergen.

Lees hier het interview.

Holland Water in "De Ondernemer"

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

Tijdens een evaluatie bijeenkomst van het Oranje Handelsmissie Fonds, waarvan Holland Water één van de prijswinnaars was, werd Leo de Zeeuw geïnterviewd door “De Ondernemer”. De bijeenkomst werd georganiseerd bij Koppert Cress (http://www.koppertcress.com/) in Monster. Een prachtig bedrijf waar men gespecialiseerd is in het kweken van ‘zaailingen’ die over de hele wereld aan top restaurants worden verkocht.

In deze link leest u, behalve het interview met Leo ook hoe Laurens Groen van Milgro (http://www.milgro.nl/nl-nl/) en Dennis Denissen van Aerofilm (http://aerofilmsystems.com/) succesvol zijn met hun bedrijven.

Holland Water sponsort Het BeterBoek

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

Sponsoring

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Radboudumc te Nijmegen. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Radboudumc gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Bureau Méteau heeft dit jaar voor het Radboudumc de volgende uitgaven verzorgt: Het BeterBoek over Bloedprikken, Het BeterBoek over Gezond eten en bewegen en Het BeterBoek opnameboek voor kinderen van 2-6 jaar “kleurt mijn opname”.

Persbericht Holland Water Legionellabeleid

Janine de Ruiter Persbericht

PERSBERICHT                                         

Driebergen, 6 september 2017

 

’Door belangenverstrengeling heeft oplossen van feitelijk probleem niet altijd prioriteit’

Holland Water pleit voor grondig onderzoek naar Legionellabeleid

Holland Water, marktleider in Legionellabestrijding, vindt dat het beleid van de laatste jaren in Nederland op het gebied van preventie en bestrijding van Legionellabesmetting grondig moet worden onderzocht. Aanleiding vormen onderzoeken van het RIVM en het ISSO, kennisinstituut voor installatietechniek, naar het aantal besmettingen en de oorzaken daarvan.

Vorig jaar raakten 324 mensen besmet met de Legionellabacterie tegenover 273 slachtoffers in 2015, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Jaarlijks overlijden twintig tot dertig personen aan de gevolgen van een Legionellabesmetting. Volgens het ISSO ligt de oorzaak in het onvoldoende naleven van de bestaande wet- en regelgeving door ontwerpers, bouwbedrijven, installateurs  en beheerders van risicovolle installaties.

Algemeen directeur Leo de Zeeuw van Holland Water kan zich helemaal vinden in de conclusies van het ISSO. “Ze bevestigen wat wij al jarenlang roepen”, zegt hij. “In de laatste vijftien jaar is in Nederland een markt ontstaan waarbij het oplossen van het feitelijke probleem lang niet altijd prioriteit heeft. In veel gevallen is er een sterke verwevenheid tussen adviseurs, installatiebedrijven en leveranciers”, aldus De Zeeuw. “Door belangenverstrengeling wordt dikwijls het belang van de eindgebruiker niet voorop gesteld.”

Hij bevestigt de conclusie van het ISSO, dat de Legionellaveiligheid in Nederland nog veel te wensen over laat doordat de markt zich onvoldoende aan de veiligheidsregels houdt. “Dat wordt ook in de hand gewerkt doordat het toezicht en de controle van de overheid en certificerende instanties onder de maat is. Bovendien prevaleren ook daar commerciële belangen vaak boven het belang van de eindgebruiker”, aldus de directeur van Holland Water. “De conclusie dat er –met alle gevolgen van dien- te weinig rekening wordt gehouden met de voorschriften, verrast mij dan ook geenszins. Maar de situatie is nu zodanig nijpend, dat er echt moet worden ingegrepen, te beginnen met een grondig onderzoek.”

# Einde persbericht

 

Download het persbericht hier in PDF.

Holland Water trotse exposant FM Expo 2017 in Dubai

Janine de Ruiter Beurzen & Congressen

De jaarlijkse FM Expo in het Dubai World Trade Centre vindt binnenkort wederom plaats. Van 25 tot 27 september is FM Expo de thuisbasis van de faciliteiten management industrie. Deze 2017 expositie trekt invloedrijke beslissers uit de industrie aan, waaronder Holland Water.

Holland Water plant enthousiast haar aanwezigheid op het grootste FM event in de UAE regio, en is trots deze met haar lokale distributiepartner Culligan te delen. Samen vertegenwoordigen wij innovatieve waterbehandelingstechnologieën, met behulp van het unieke, door Holland Water gepatenteerde koper- zilver ionisatie systeem, Bifipro®.

Met gezamenlijke inspanningen zullen Holland Water en Culligan hun bezoekers gedurende de driedaagse expositie complete oplossingen van waterbehandelingstoepassingen bieden. Drijfveer achter onze aanwezigheid op FM Expo 2017 is onze toewijding om Legionella behandelingen in de UAE uit te breiden.

Klikt u hier voor uw uitnodiging van Holland Water naar FM Expo 2017.