Holland Water Golden Sponsor CIB W062 symposium 23-25 august 2017

Janine de Ruiter Beurzen & Congressen

Van 23 tot en met 25 augustus vindt het 43ste Internationale Symposium van CIB W062 ‘watertoevoer- en waterafvoervoorzieningen voor gebouwen’ plaats in Haarlem. Dit 3-daags symposium wordt wereldwijd gebruikt om kennis uit te wisselen op het gebied van sanitaire installaties. Deelnemers uit verschillende landen presenteren hier hun onderzoeksresultaten op het gebied van leidingwaterinstallaties, computer simulaties, rioleringssystemen en het duurzaam omgaan met water.

TVVL, het platform voor mens en techniek treedt dit jaar op als host voor het internationale Symposium. Holland Water (www.hollandwater.com) is “Gouden Sponsor” van dit symposium.

Aanmelden en meer informatie kan via https://cibw062.tvvl.nl of rechtstreek via de congresorganisator Mrs. Mylenne Hamaker via m.hamaker@tvvl.nl.

 

Download de persberichten:

Wetenschappers bezorgd over complicaties met sanitaire installaties – algemeen.

Wetenschappers uit de hele wereld komen samen in Nederland voor congres over complicaties met sanitaire installaties – vakbladen.

Holland Water neemt deel aan Mini-symposium bij CEW Leeuwarden

Janine de Ruiter Nationaal

Tijdens het goed bezochte afsluitende mini-symposium bij CEW in Leeuwarden op donderdag 22 juni jl. zijn nieuwe innovaties rondom duurzaam chemievrij legionellabeheer op natte koeltorens gepresenteerd.

Ons Bifipro® Cool concept wordt daarin verder geoptimaliseerd door het inzetten van sensoren die real-time en online het onthardingsproces van water monitoren, een cruciaal gegeven bij het inzetten van koper- zilver ionisatie.

Daarnaast is goede voortgang geboekt in onze nieuwe innovatie om uit het spuiwater de koper- en zilverionen weer terug te winnen.

 

 

Holland Water bij ING BusinessBoost

Janine de Ruiter Nationaal

Holland Water mocht, op 22 juni 2017 tijdens het BusinessBoost Event in FC Utrecht Stadion Galgenwaard te Utrecht, haar ervaringen delen met collega MKB bedrijven uit de regio.

Lees hier het interview “7 lessen om je bedrijf te professionaliseren” met Leo de Zeeuw.

 

Wat is BusinessBoost?

BusinessBoost helpt ondernemers Direct Vooruit. Door BusinessBoost gaan ondernemers anders kijken naar hun bedrijf. Ze nemen de visie van hun bedrijf onder de loep en vervolgens bepalen zij welke vervolgstap zij met hun bedrijf willen gaan zetten. BusinessBoost is een samenwerkingsverband tussen expert Patrick van der Pijl van Business Models Inc, ING en MKB Nederland. Patrick is bekend van zijn bestseller ‘Business Model Generation‘ en hij heeft bedrijven als Microsoft, ING en Toyota geadviseerd. Met interactieve events, verhalen van ondernemers, online tools en video’s helpen.

Holland Water Golden Sponsor CIB W062 Symposium 2017

Janine de Ruiter Beurzen & Congressen

Holland Water is Gouden Sponsor van het internationale evenement dat dit jaar door TVVL Nederland van 23 t/m 25 augustus in Haarlem wordt georganiseerd.

Het CIB W062 evenement wordt dit jaar voor de 43ste keer georganiseerd en vind ieder jaar in een ander land plaats. Het symposium is te bezoeken door experts, onderzoekers, regelgevers en de industrie uit de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van gebouw gebonden installaties op het gebied van water. Er zullen bezoekers uit Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië ontvangen worden.

Toen de sponsorcommissie ongeveer een jaar geleden aanklopte bij Holland Water, dat al jarenlang lid is van de TVVL, werd spontaan op het sponsorverzoek ingegaan. Wij vinden het belangrijk om dergelijke evenementen te ondersteunen. Niet alleen omdat er door de organisatoren veel tijd en moeite in het organiseren van een dergelijk evenement wordt gestoken maar vooral ook omdat er kennis wordt uitgewisseld waarmee we onze Missie “Veilig water is van levensbelang. Wij maken water biofilm en legionellavrij.” ook internationaal verder invulling en vorm kunnen geven.

Voor meer informatie: TVVL.nl

Holland Water ondersteunt Stichting Cura Nova

Janine de Ruiter Nieuwsbericht

De opbrengst van een emmertje haring dat geveild werd tijdens het Venloosch Haringfeest dat op 13 juni 2017 in het Portugese restaurant Boca in Venlo werd gehouden, werd door Holland Water verdubbeld. In totaal werd er door de Stichting op dit evenement bijna 3.000,00 Euro opgehaald voor het goede doel.

Deze Stichting wil op korte termijn een zogenaamde duo fiets aanschaffen waarmee ouderen die graag fietsen, maar dit alleen niet meer kunnen toch meegenomen kunnen worden op de fiets.

Omdat Holland Water bij een aantal woonzorginstellingen in Venlo en omgeving een Bifipro® systeem heeft geïnstalleerd en ook de bewoners van deze instellingen plezier zullen hebben van deze duo fiets ondersteunt Holland Water dit goede doel van harte.

 

Foto bovenaan: Layla van Benschop van Stichting Cura Nova neemt de Holland Water cheque in ontvangst.

Beat the Biofilm prijzen uitgereikt door Holland Water

Janine de Ruiter Beurzen & Congressen

Zowel op Aqua Nederland te Gorinchem (NL) in maart jl. als ook op het VTDV congres in mei jl. in Genk (BE) was de “Beat the Biofilm” spiraal van Holland Water weer een groot succes.

De congresbezoekers weten inmiddels wat ze te doen staat om een prijs in de wacht te slepen. Diegene die het snelst van de ene kant naar de andere kant van de spiraal wist te komen zonder de bel te activeren kon een hotelovernachting voor twee personen bij Hotel Bloemendal (Van der Valk) te Vaals of bij de ss Rotterdam te Rotterdam winnen. Uiteraard kan ook bij deze hotels, dankzij de Bifipro®, gebruik worden gemaakt van “Safe Water”.

De prijzen zijn inmiddels uitgereikt aan de gelukkige winnaars en de onderstaande foto’s getuigen daarvan.

 

Foto: Aqua Nederland, maart 2017. De heer Peter van Velzen (midden) van Wilgaerden neemt de cheque van Mark de Vaal (links) en Pascal Lagrand (rechts) in ontvangst.

 

Foto: VTDV Nederland, mei 2017. De heer Maarten Blonde neemt, namens Zorgbedrijf Antwerpen de cheque van Marianne Beekman in ontvangst.

Bifipro verovert ook België in rap tempo

Janine de Ruiter Persbericht

PERSBERICHT             

Driebergen, 29 mei 2017

 

Ook ziekenhuis in Brugge kiest vol overtuiging voor Bifipro® systeem

Bifipro® verovert ook België in rap tempo

Na Nederland is Holland Water nu ook succesvol in België. Het toepassen van de Bifipro® om Legionella in watersystemen te voorkomen en te bestrijden brengt dan ook alleen maar voordelen met zich mee. Het Algemene Ziekenhuis Sint-Lucas in Brugge heeft daarom ook gekozen voor het Bifipro® systeem. Op de VTDV (inmiddels Zorg.tech) beurs 2017 sloot het Belgische ziekenhuis de overeenkomst metHolland Water voor het leveren van een systeem.

Foto:    De heer Masquelier, directeur infrastructuur en facilitaire diensten van AZ Sint-Lucas Brugge, ondertekent de overeenkomst tijdens de VTDV beurs 2017 te Genk.

 

Het AZ Sint-Lucas ziet de voordelen van de Bifipro®. Immers wanneer het systeem is geïnstalleerd, mag de warmwater temperatuur worden gereduceerd en het spoelen worden verminderd. Hiernaast blijken andere technieken in het verleden nogal eens voor problemen te hebben gezorgd. Zo werd er op veel locaties onvoldoende resultaat behaald. Maar ook bleek in een heel aantal gevallen het middel erger dan de kwaal. Door het gebruik van de Bifipro® zijn deze problemen uit de wereld. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen corrosieve effecten op leidingmateriaal en/of appendages optreden bij de inzet van de Bifipro®. Tevens ondervinden kunststof leidingen op geen enkele manier hinder van de Bifipro®.

 

VTDV beurs

Het AZ Sint-Lucas in Brugge heeft vol overtuiging gekozen voor het Bifipro® systeem. Op de VTDV (inmiddels Zorg.tech) beurs afgelopen week tekende de heer Masquelier, directeur infrastructuur en facilitaire diensten, de overeenkomst met Holland Water voor het leveren van een systeem. Het Bifipro® systeem van Holland Water komt in de plaats van een systeem dat Chloordioxide doseert.

Foto:    De heer Masquelier onthult, na de ondertekening van de overeenkomst, het logo van AZ Sint-Lucas Brugge.

 

Een referentiebezoek aan het ziekenhuis Damiaan in Oostende gaf de definitieve doorslag voor AZ Sint Lucas. Hier werd ruim twee jaar geleden het Bifipro® systeem geïnstalleerd, waarna al snel de warmwatertemperatuur kon worden verlaagd met alle voordelen van dien. Inmiddels is gebleken dat de zogenaamde terugverdientijd onder de twee jaar is gedaald. Vele Belgische woonzorginstellingen, ziekenhuizen en hotels zijn reeds van het systeem voorzien.

 

 

Download het persbericht in PDF: Bifipro verovert ook België in rap tempo

Beurzen & Congressen Holland Water 2017

Janine de Ruiter Beurzen & Congressen

Holland Water neemt in 2017 deel aan de volgende beurzen & congressen:

 

TVVL – Nationaal Congres Sanitaire Technieken op maandag 19 juni 2017, Theater De Flint te Amersfoort

Voor meer informatie: Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2017.

 

TVVL – CIB W062 op 22, 23, 24 en 25 augustus 2017 te Haarlem

Holland Water is Golden Sponsor van het symposium.

Voor meer informatie: CIB W062 Symposium 2017.

Het programma vindt u hier: CIW W062 programma.

 

VBOI Jaarcongres op 16 november 2017

Meer informatie volgt.

 

 

Wij kijken uit naar uw bezoek!

Klein Vaarwater op Ameland kiest voor Bifipro® Holland Water

Janine de Ruiter Persbericht

PERSBERICHT                                    

Driebergen, 4 april 2017

 

Klein Vaarwater op Ameland kiest voor Bifipro tegen Legionella

Vakantiepark creëert optimaal veilig water voor zijn gasten

Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren (op Ameland) heeft een Bifipro®-systeem van Holland Water in gebruik genomen. Dankzij dit unieke systeem kunnen de gasten van het park (kamperen, villa’s, bungalows, caravans en welnessboerderijen) voortaan gebruik maken van optimaal veilig water. De ingebruikname van de nieuwe watervoorziening valt samen met het afronden van een facelift van het centrumgebouw in het park.

Klein Vaarwater hanteert voor zijn accommodaties en andere faciliteiten een hoge kwaliteitsstandaard. Water speelt een belangrijke factor in het park. Niet alleen beschikt het park over een aantal goed geoutilleerde was-/douchegebouwen, de bungalows zijn vrijwel alle voorzien van een zwembad. “Dus moet ook het water in ons park beantwoorden aan de hoogste kwaliteits- en dus veiligheidseisen”, zegt parkmanager Hans van Houten.

Door al het water dat het park ingaat te behandelen met het Bifipro®-systeem van Holland Water, dat direct na de watermeter bij de hoofdingang is geïnstalleerd, wordt het gehele leidingsysteem vrijgehouden van biofilm. Deze biofilm kan er namelijk de oorzaak van zijn dat allerlei bacteriën, waaronder Legionella, zich kunnen ontwikkelen. Wanneer dit water enige tijd stil staat en opwarmt, kan het voor ernstige problemen zorgen.

Verduurzamen
Van Houten motiveert namens Klein Vaarwater zijn keuze voor de Bifipro als volgt: “Op het moment dat wij besloten de watervoorziening van ons park verder te moderniseren, hebben we kenners gevraagd welke ervaringen men had met de verschillende systemen die er op dit gebied te koop zijn. Het Bifipro-systeem stak hier op alle fronten met kop en schouders boven uit”, aldus de parkmanager. “Het systeem bleek niet alleen het meest te worden toegepast -er zijn er alleen al in Nederland inmiddels meer dan 350 operationeel-, maar Holland Water bleek ook nog nooit te hebben gefaald met het systeem.” Verder draagt Klein Vaarwater graag bij aan het verduurzamen van Ameland. “Wanneer we energie en water kunnen besparen, is dit een enorme pré”, vindt Van Houten. “Ook hierin is het systeem van Holland Water uniek. Met dit systeem en ons nieuwe centrumgebouw zijn wij klaar voor het nieuwe seizoen én de toekomst.”

Toepassen op Ameland al eerder succesvol
Het Bifipro®-systeem wordt niet voor de eerste keer op Ameland toegepast. Ook top design hotel Nobel in Ballum beschikt over de Bifipro. “Wij passen het systeem al met succes toe”, zegt eigenaar Berend Nobel van het gelijknamige hotel. “Hoewel we in het verleden maar sporadisch werden geconfronteerd met –overigens lichte- Legionellabesmettingen, bracht dit wel steeds een hoop rompslomp met zich mee”, legt hij uit. “Er moesten reinigingen en herbemonsteringen worden uitgevoerd en de betreffende kamers mochten tijdelijk niet worden gebruikt. Dat kun je als tophotel, dat ook aan het water hoge eisen stelt, uiteraard niet hebben. Dankzij de inzet van het systeem ervaren we geen overlast meer en dat we hierdoor ook nog op de energie en waterrekening kunnen besparen, is mooi meegenomen.”

‘Slimme technieken en systemen’
De Bifipro helpt in feite de gemeente Ameland ook om haar doelstellingen te halen dat het eiland in 2020 op een duurzame manier zelf grotendeels aan zijn energiebehoefte kan voldoen. Het eiland vormt als afgegrensd gebied een zeer geschikte omgeving om slimme technieken en systemen toe te passen. Het systeem van Holland Water past perfect in dit concept. Behalve dat gasten optimaal veilig water kan worden geboden, mag dankzij het systeem ook de warmwatertemperatuur worden verlaagd en kan er met minder water spoelen worden volstaan.

# Einde persbericht

 Download hier het persbericht.

___________________________________________________

Bijschrift foto: Het Bifipro®-systeem bij Klein Vaarwater met links Klaas-Peter Buist, service engineer bij Holland Water, en naast hem Hans van Houten, parkmanager van Klein Vaarwater.

 

Publicaties:

Water Alliance